Recenzje

Znaleziono artykułów: 562.

Inne kategorie: Aktualności Filmy Formacyjne Historia Konkurs Kultura Multimedia Ogłoszenia Publicystyka Recenzje Religia Reportaż Sprawy międzynarodowe Wywiady

Artykuły oznaczone tą kategorią:

DataAutorTytułKomentarzy
2014-12-15 Krzysztof Wróblewski Małgorzata Miksza, "Zrozumieć Montessori. Czyli Maria Montessori o wychowaniu dziecka" 0
2014-12-15 Krzysztof Wróblewski Andrzej Nowak, "Uległość czy niepodległość" 0
2014-12-06 Krzysztof Wróblewski Agnieszka Niewińska, "Raport o gender w Polsce" 0
2014-11-24 Jan Engelgard, „Roman Dmowski 1864-1939” 0
2014-11-22 Krzysztof Wróblewski Robert Spencer, "Niepoprawny politycznie przewodnik po islamie i krucjatach" 0
2014-11-12 Krzysztof Wróblewski Marta Kowalczuk-Walędziak, Alicja Korzeniecka-Bondar, Katarzyna Bocheńska-Włostowska (red.), "Twórcze wiązanie teorii i praktyki pedagogicznej. Możliwości, wyzwania, inspiracje" 0
2014-11-10 Krzysztof Wróblewski "Blaski i nędze życia w PRL", Wacław Klag (fotografie), prof. Andrzej Nowak (wstęp), Leszek Sosnowski (komentarze i redakcja) 0
2014-10-31 Krzysztof Wróblewski Janusz Kotański "Głos" 0
2014-10-26 Konrad Rękas Odtrutka na Zychowicza, czyli Stalin też dawał nam Lwów 0
2014-10-23 Krzysztof Wróblewski Donald de Marco, Benjamin D. Wiker, "Architekci kultury śmierci" 1
2014-10-23 Krzysztof Wróblewski Jolanta Maćkowicz, Ewa Pająk-Ważna (eds.), "Women in different global contexts. Culture – Gender – Violence" 0
2014-10-07 Krzysztof Wróblewski Piotr Nisztor, "Jak rozpętałem aferę taśmową" 0
2014-10-07 Krzysztof Wróblewski Ewa Blińska-Suchanek (red.), "Opór w kulturze. Tradycja – edukacja – nowoczesność" 0
2014-09-26 Graban: UE czy Imperium Europejskie ? - dylematy postkonserwatywne 1
2014-09-25 Krzysztof Wróblewski Krzysztof Feusette "Alfabet salonu" 0
2014-09-22 Arkadiusz Meller Iza Klementowska, "Samotność Portugalczyka" 0
2014-09-16 Krzysztof Wróblewski Zbigniew W. Kowalewski, Sławomir M. Kozak, "Spętany Anioł" 0
2014-09-14 Mariusz Matuszewski Dariusz Zalewski, „Decyduj i walcz. Podstawy formowania charakteru” (próba recenzji) 0
2014-09-10 Krzysztof Wróblewski George Orwell, "Gandhi w brzuchu wieloryba. Wybór esejów, reportaży, felietonów, szkiców i recenzji" 0
2014-09-10 Krzysztof Wróblewski Marek Konopczyński, "Pedagogika resocjalizacyjna. W stronę działań kreujących" 0
2014-09-10 Krzysztof Wróblewski Maciej Tanaś (red.), "Kultura i język mediów" 0
2014-08-20 Krzysztof Wróblewski Janina Kostkiewicz, Kazimierz Misiaszek SDB, "Pedagogie katolickich zgromadzeń zakonnych. Historia i współczesność" 0
2014-08-20 Krzysztof Wróblewski Waldemar Bzura, "Mazury. Między niebem a wodą" 0
2014-08-20 Krzysztof Wróblewski Agnieszka Sopińska-Jaremczak, "Operacja Muzeum" 0
2014-08-12 Krzysztof Wróblewski Małgorzata Stawiak-Ososińska, "Ponętna, uległa, akuratna… Ideał i wizerunek kobiety polskiej pierwszej połowy XIX wieku" 0
2014-08-12 Kamil Piętak Jakub Dębski, "Orzeł, oraz inne dzieła myśli demokratycznej" 0
2014-08-08 Krzysztof Wróblewski Szymon Nowak, "Warszawa 1944. Alternatywna historia Powstania Warszawskiego" 0
2014-07-30 Jan Matłachowski "Kulisy genezy Powstania Warszawskiego" 0
2014-07-27 Krzysztof Wróblewski Tadeusz Święchowicz, "Imperium zła. Reaktywacja" 0
2014-06-20 Krzysztof Wróblewski Beata Hoffmann, "Narkotyki w kulturze młodzieżowej" 0
2014-06-20 Krzysztof Wróblewski Joanna Danilewska, "O wychowaniu na arenie szkolnego wieloboju. Pedagogiczna baśń o rywalizacji" 0
2014-06-16 "Pasterz wybrany przez Pana 75 urodziny Arcybiskupa Stanisława Wielgusa" 4
2014-06-13 Krzysztof Wróblewski Apolinary Baca, Kamieniem w komunę, Warszawa 2014, ss. 272. 0
2014-06-02 Krzysztof Wróblewski "Dzieje Polski. Tom 1. do 1202. Skąd nasz ród" 1
2014-05-29 Kamil Piętak Konrad „Koko” Okoński – „Włóczykij Tom Ratuje Ziemię i pies”, „Stary, gdzie mój wahadłowiec?” oraz „Wióry” 0
2014-05-26 Krzysztof Wróblewski Paul M. Levitt, "Fryzjer Stalina" 0
2014-05-26 Krzysztof Wróblewski Ewa Palamer-Kabacińska "Pełnić służbę całym życiem? Ruch harcerski jako przykład działań organizacji pozarządowych wdrażających do życia w społeczeństwie obywatelskim" 0
2014-05-16 Krzysztof Wróblewski Tadeusz Płużański, "Lista oprawców" 0
2014-05-13 Krzysztof Wróblewski Renata Nowakowska-Siuta, "Pedagogika porównawcza. Problemy, stan badań i perspektywy rozwoju" 0
2014-05-07 Krzysztof Wróblewski Ewa Kowalska, Paweł Prüfer, Mirosław Kowalski (red.) "Szczęście w wymiarze pedagogiczno-socjologicznym" 0
2014-05-05 Krzysztof Wróblewski Eugenia Potulicka "Neoliberalne reformy edukacji w Stanach Zjednoczonych. Od Ronalda Regana do Baracka Obamy" 0
2014-05-04 Arkadiusz Meller Dariusz Rosiak "Wielka odmowa. Agent, filozof, antykomunista" 0
2014-05-03 M. Kopczyński: Między konserwatyzmem i nacjonalizmem. Myśl polityczna Ottona von Bismarcka 0
2014-04-28 Krzysztof Wróblewski Iwona Chmura-Rutkowska, Edyta Głowacka-Sobiech, Izabela Skórzyńska (red.) "Historia ludzi. Historia dla ludzi. Krytyczny wymiar edukacji historycznej"" 0
2014-04-28 Krzysztof Wróblewski Leif GW Persson "Ten, kto zabije smoka" 0
2014-04-16 Krzysztof Wróblewski Ewa Musiał, Małgorzata Bednarska (red.) "Współczesna przestrzeń edukacyjna. Geneza, przemiany, nowe znaczenia" 0
2014-04-16 Krzysztof Wróblewski Tadeusz Sakowicz "Systemy normatywne w świadomości osób uwięzionych. Studium socjopedagogiczne" 0
2014-04-14 Krzysztof Wróblewski Marian Cabalski "Przemoc stosowana przez kobiety. Studium kryminologiczne" 1
2014-04-10 Joanna Rak A. Meller (red.): Antologia zbrodni smoleńskiej 1
2014-04-03 Krzysztof Wróblewski Katrine Kielos, "Jedyna płeć" 0
2014-04-02 Krzysztof Wróblewski Andrzej Jarmakowski, "POMOST. W sprawie wolności 1978-1994" 0
2014-03-31 U. Schmid: „Estetyka dyskursu nacjonalistycznego w Polsce 1926-1939” 0
2014-03-30 Zychowicz: ,,Pakt Ribbentrop-Beck. Czyli jak Polacy mogli u boku III Rzeszy pokonać Związek Sowiecki'' 2
2014-03-30 Krzysztof Wróblewski Zbigniew Kaliszuk (red.), "Laboratorium miłości. Tom 1: przed ślubem" 0
2014-03-26 Krzysztof Wróblewski "Stworzenie czy ewolucja? Dylemat katolika", Michał Chaberek OP 2
2014-03-23 Konrad Rękas Zrozumieć kryzys 0
2014-03-19 Krzysztof Wróblewski Szymon Nowak, "Oddziały Wyklętych" 0
2014-03-15 Krzysztof Wróblewski Wiktor Żłobicki (red.), "Współczesna przestrzeń edukacyjna. Geneza, przemiany, nowe znaczenia" 0
2014-03-13 Krzysztof Wróblewski Consilia Maria Lakotta, "Mariska z węgierskiej puszczy" 0
2014-03-13 Krzysztof Wróblewski Recenzja trzech ostatnich numerów "Frondy Lux" 0
2014-03-13 Krzysztof Wróblewski Recenzja trzech ostatnich numerów "Frondy Lux" 0
2014-03-13 Krzysztof Wróblewski Recenzja trzech ostatnich numerów "Frondy Lux" 0
2014-03-03 Marek A. Grabowski Barbara Jezierska, Andrzej Rejzner, Paweł Szczepaniak, Adam Szecówka "Profilaktyka społeczna i resocjalizacja w nurtach inkluzji. Doświadczenia, problemy, perspektywy międzynarodowe" 0
2014-03-03 Krzysztof Wróblewski Krystyna Basińska, Jacek Halasz (red.), "Etyka w medycynie. Wczoraj i dziś. Wybrane zagadnienia" 0
2014-02-28 Ireneusz Słoma: "Rozmowy z profesorem- Bogusław Wolniewicz" 1
2014-02-25 Krzysztof Wróblewski Zbyszko Melosik, "Kultura popularna i tożsamość młodzieży. W niewoli władzy i wolności" 0
2014-02-20 Adam Wielomski: Myśl polityczna Reformacji i Kontrreformacji 0
2014-02-16 Krzysztof Wróblewski Jerzy Mioduszewski, "Cztery szkice z przeszłości matematyki" 0
2014-02-16 Krzysztof Wróblewski Janusz Bielski, Ewa Blada, "Zdrowie i kultura fizyczna na przestrzeni dziejów" 0
2014-02-04 Krzysztof Wróblewski Jerzy Nikitorowicz (red.), Patriotyzm i nacjonalizm. Ku jakiej tożsamości kulturowej? 0
2014-02-04 Krzysztof Wróblewski Tadeusz Zubiński, Generał Franco i jego Hiszpania (1892-1975). Biografia niepoprawna politycznie 0
2014-02-03 Tomasz Kosiński Klaus-Michael Mallmann, Martin Cüppers „Półksiężyc i swastyka – III Rzesza a świat arabski” 0
2014-01-21 Anna Wiśniewska: Teatr to nie komercyjne show 0
2014-01-18 Krzysztof Wróblewski Izabella Rodzik-Sambierska, "Jak mówimy…? Gramatyka angielska – łatwa i przyjemna" 0
2014-01-17 Krzysztof Wróblewski Jarosław Wróblewski, "Zośkowiec" 0
2014-01-17 Krzysztof Wróblewski "Dziecko o specjalnych potrzebach w kręgu interdyscyplinarnej terapii", Dorota Kohut (red.) 0
2014-01-15 Krzysztof Wróblewski Ludwika Konieczna-Nowak, "Wprowadzenie do muzykoterapii" 0
2014-01-15 Krzysztof Wróblewski Justyna Szumniak-Samolej, "Odpowiedzialny biznes w gospodarce sieciowej" 0
2014-01-11 A. Przechrzta: Gambit Wielopolskiego 0
2014-01-08 Krzysztof Wróblewski Agnieszka Gromkowska-Melosik, "Kobieta epoki wiktoriańskiej. Tożsamość, ciało i medykalizacja" 0
2014-01-04 Adam Wielomski: Prawica w XX wieku 0
2014-01-03 Krzysztof Wróblewski Charlotte Brontë, "Villette" 0
2013-12-27 Krzysztof Wróblewski Aneta Słowik, "Trzy fale powojennej emigracji" 0
2013-12-27 Krzysztof Wróblewski "Praktyka badań pedagogicznych", pod red. Teresy Bauman 0
2013-12-27 Konrad Rękas Dzieci wojny 0
2013-12-23 Krzysztof Wróblewski Stefan Themerson, Kardynał Pölätüo. Generał Piesc 0
2013-12-23 Krzysztof Wróblewski Bohdan Urbankowski, "Ścieżka nad drogami. Fraktale" 0
2013-12-19 Krzysztof Wróblewski Tadeusz Gadacz, "O umiejętności życia" 1
2013-12-19 Krzysztof Wróblewski Jakub Kuroń, "Kuroniowie przy stole" 0
2013-12-19 Krzysztof Wróblewski Bruno Schulz, "Sanatorium pod klepsydrą" 0
2013-12-18 Krzysztof Wróblewski Barbara Toroń, "Przestępczość skazanych kobiet i mężczyzn w perspektywie biograficznej" 0
2013-12-11 Ronald Lasecki Alfred W. Crosby, "Imperializm ekologiczny. Biologiczna ekspansja Europy 900-1900" 0
2013-12-10 Krzysztof Wróblewski Krzysztof Jackowicz, "Czynniki polityczne w bankowości. Ujęcie empiryczne" 0
2013-12-10 Krzysztof Wróblewski Christophe André, "Medytacja dzień po dniu. 25 lekcji uważnego życia" 0
2013-12-10 Krzysztof Wróblewski "Mistrz Eckhart. Dzieła wszystkie", t. II 0
2013-12-08 Krzysztof Wróblewski Aleksander Nalaskowski, "Ortodoksja i Chaos" 0
2013-12-08 Krzysztof Wróblewski Peter Higgins, "Czerwony Golem" 0
2013-12-08 Krzysztof Wróblewski "Broniewski w potrzasku uczuć. Listy Władysława Broniewskiego i Ireny Helman", wstęp, opracowanie i przypisy Dariusz Pachocki 0
2013-12-04 Odesz: Joanna Rak, „O kierowaniu wrażeniem. Język polityki polskiej po 1989 roku”, 0
2013-12-02 Krzysztof Wróblewski Małgorzata Leyko, "Teatr w krainie utopii. Monte Veritá, Mathildenhöhe, Hellerau, Goetheanum, Bauhaus" 0
2013-12-01 Krzysztof Wróblewski Monika Piątkowska, Leszek Talko, "Survival. Czyli jak zachować maniery w epoce fejsbuka" 0
2013-11-28 Krzysztof Wróblewski Mariusz Urbanek, "Tuwim wylękniony bluźnierca" 0
2013-11-26 Krzysztof Wróblewski Rachel Cohn, "Beta" 0
2013-11-25 Krzysztof Wróblewski Simon Tugwell OP, "Pasja Dominika", wraz z tekstem "Ustanowienie Zakonu Braci Kaznodziejów i jego historyczne okoliczności" 0
2013-11-25 Krzysztof Wróblewski Jadwiga Lach-Rosocha, "Pedagogia przeżycia estetycznego w wychowaniu człowieka jako osoby" 0
2013-11-24 Maciej Motas Roman Graczyk, "Chrzanowski" 0
2013-11-23 Krzysztof Wróblewski Wojtek Grad, "Zacznij od siebie! Sztuka efektywnej komunikacji" 0
2013-11-23 Krzysztof Wróblewski Åke Edwardson, "Ostatnia zima" 0
2013-11-23 Krzysztof Wróblewski Dariusz Michalski, "Krzysztof Klenczon, który przeszedł do historii" 0
2013-11-22 Piotr Tomaszewski Inga Iwasiów, "Umarł mi. Notatnik żałoby" 0
2013-11-19 Krzysztof Wróblewski Barbara Smolińska-Theiss, "Korczakowskie narracje pedagogiczne" 0
2013-11-17 Krzysztof Wróblewski "Morza polskich poetów. Wiersze i wypowiedzi. Antologia", wybór, wstęp, opracowanie Zbigniew Jankowski 0
2013-11-17 Krzysztof Wróblewski Tadeusz Gadacz, "O zmienności życia" 0
2013-11-16 Krzysztof Wróblewski Wilfrid Stinissen OCD, "Człowiek prawdziwy" 0
2013-11-15 Krzysztof Wróblewski Sándor Márai, "Maruderzy" 0
2013-11-12 Krzysztof Wróblewski Małgorzata Terlecka-Reksnis, "Soc, pop, post. Portrety gwiazd" 0
2013-11-05 Krzysztof Wróblewski Marek Łuszczyna, "Igły. Polskie agentki, które zmieniły historię" 0
2013-11-01 Krzysztof Wróblewski Marta Fihel, Dariusz Jemielniak, Grzegorz Komerski, "Wielki Gatsby z angielskim" 0
2013-10-31 Piotr Tomaszewski Gianluigi Nuzzi, "Jego Świątobliwość. Tajne dokumenty Benedykta XVI" 0
2013-10-27 Krzysztof Wróblewski Grzegorz Chojnowski, "Alain Bernard. Polski rozdział" 0
2013-10-24 Krzysztof Wróblewski Unni Lindell, "Miodowa pułapka" 0
2013-10-24 Krzysztof Wróblewski Unni Lindell, "Miodowa pułapka" 0
2013-10-21 Krzysztof Wróblewski Barbara Czarniawska, "Trochę inna teoria organizacji. Organizowanie jako konstrukcja sieci działań" 0
2013-10-21 Piotr Tomaszewski Marina Stepnova, "Kobiety Łazarza" 0
2013-10-19 Krzysztof Wróblewski Linda Williams, "Seks na ekranie" 0
2013-10-16 Krzysztof Wróblewski Andrzej Mleczko, "Wiersze i rysunki" 0
2013-10-15 Krzysztof Wróblewski Richard Elwes, "Matematyka…i już" 0
2013-10-13 Piotr Tomaszewski Michel Onfray, "Manifest hedonisty" 0
2013-10-13 Krzysztof Wróblewski Robert Karjel, "Szwed, który zniknął" 0
2013-10-12 Filip Daniel Cee Michael Hesemann -- "Ciemne postacie w historii kościoła" 0
2013-10-12 Krzysztof Wróblewski Adam Czech, "Ordynaci i trędowaci. Społeczne role instrumentów muzycznych" 0
2013-10-12 Krzysztof Wróblewski Bożena Keff, "Antysemityzm. Niezamknięta historia" 0
2013-10-08 Krzysztof Wróblewski Andrzej K. Koźmiński, "Ograniczone przywództwo. Studium empiryczne" 0
2013-10-04 Krzysztof Wróblewski Joanna Tokarska-Bakir (red.), "PL: tożsamość wyobrażona" 0
2013-10-01 Krzysztof Wróblewski Witold Kieżun, "Patologia transformacji. Wydanie uzupełnione" 0
2013-10-01 Piotr Tomaszewski Naomi Wolf, "Wagina. Nowa biografia" 0
2013-09-27 Krzysztof Wróblewski Eryk Ostrowski, "Charlotte Brontë i jej siostry śpiące" 0
2013-09-26 Krzysztof Wróblewski Monika Milewska, "Bogowie u władzy. Od Aleksandra Wielkiego do Kim Dzong Ila. Antropologiczne studium mitów boskiego władcy" 0
2013-09-24 Krzysztof Wróblewski Brandy Engler, David Rensin, "Mężczyzna na kozetce. Czego pragnie, co czuje, kogo się boi?" 1
2013-09-24 Krzysztof Wróblewski Louis-Georges Tin, "Początki kultury heteroseksualnej w cywilizacji Zachodu" 0
2013-09-19 Piotr Tomaszewski Ryszard Legutko, "Antykaczyzm. Studium polskiej choroby" 4
2013-09-18 Krzysztof Wróblewski Wiesław Przyczyna (red.), "Metodologia teologii praktycznej" 0
2013-09-15 Krzysztof Wróblewski Rudolf Arnheim, "Myślenie wzrokowe" 0
2013-09-15 Krzysztof Wróblewski Zbigniew Białas, "Puder i pył" 0
2013-09-15 Maciej Eckardt Imperator 0
2013-09-13 Krzysztof Wróblewski Volker Kitz, Manuel Tusch, "Co pije krowa? Przydatna wiedza z psychologii życia codziennego" 0
2013-09-12 Tomasz Kosiński Martin King, Martin Knight „Hoolifan” 0
2013-09-11 Krzysztof Wróblewski Elaine Fox, "Między pesymizmem a optymizmem. Szczęście w rozumie" 0
2013-09-06 Krzysztof Wróblewski "Style współczesnej polszczyzny. Przewodnik po stylistyce polskiej", Ewa Malinowska, Jolanta Nocoń, Urszula Żydek-Bednarczuk (red.) 0
2013-09-02 Krzysztof Wróblewski Ireneusz Ziemiński, "Życie wieczne. Przyczynek do eschatologii filozoficznej" 0
2013-08-30 Krzysztof Wróblewski Hans Urs von Balthasar, "Duch chrześcijański" 0
2013-08-29 Krzysztof Wróblewski "Kino Nowej Przygody" 0
2013-08-27 Krzysztof Wróblewski Hans Urs von Balthasar, "Teodramatyka. Tom 2. Osoby dramatu. Część 2. Osoby w Chrystusie" 0
2013-08-27 Krzysztof Wróblewski Robert Zieliński, "Lew" 0
2013-08-27 Krzysztof Wróblewski Thomas Bernhard, "Korekta" 0
2013-08-26 prof. Jacek Bartyzel Joanna Sondel- Cedarmas: Nacjonalizm włoski. Geneza i ewolucja doktryny politycznej 1896- 1923 0
2013-08-25 Krzysztof Wróblewski Tomasz Rowiński, Dariusz Kowalczyk, "Aniołowie i kosmici. Kościół wobec cywilizacji pozaziemskich" 0
2013-08-24 Krzysztof Wróblewski Jan Krasnowolski, "Afrykańska elektronika" 0
2013-08-24 Krzysztof Wróblewski o. Andrzej Czesław Klimuszko, "Wróćmy do ziół leczniczych" 0
2013-08-24 Piotr Tomaszewski Ryszard Kapuściński, "Chrystus z karabinem na ramieniu" 0
2013-08-23 Piotr Tomaszewski Mistrz Eckhart, "Dzieła wszystkie" 0
2013-08-23 Dominika Zakrzewska o. Teodor Książkiewicz, "Ziołolecznictwo Ojców Bonifratrów dla kobiet" 0
2013-08-23 Joanna Rak Adam Wielomski, "Hiszpania Franco. Źródła i istota doktryny politycznej" 0
2013-08-22 Krzysztof Wróblewski "Teologia filozoficzna. Wokół książki Stanisława Judyckiego »Bóg i inne osoby«", Janusz Pyda OP (red.) 0
2013-08-20 Krzysztof Wróblewski Jean-Dominique Bauby, "Skafander i motyl" 0
2013-08-19 Krzysztof Wróblewski "Współczesna psychologia mediów. Nowe problemy i perspektywy badawcze", Agnieszka Ogonowska, Grzegorz Ptaszek (red.) 0
2013-08-19 Krzysztof Wróblewski Justyna Dobrołowicz, "Obraz edukacji w polskim dyskursie prasowym" 0
2013-08-19 Piotr Tomaszewski Maria Weber, "Emilia Malessa »Marcysia« 1909-1949" 0
2013-08-18 Piotr Tomaszewski Ryszard Kapuściński, "Kirgiz schodzi z konia" 0
2013-08-18 Krzysztof Wróblewski Mariusz Urbanek, "Brzechwa nie dla dzieci" 0
2013-08-17 Krzysztof Wróblewski David McRaney, "Ruletka nawyków. Jak przechytrzyć swój mózg?" 0
2013-08-17 Ronald Lasecki Baśń o ludowych mścicielach i odkupienie Rosji 0
2013-08-15 Tomasz Kosiński Aleksandra Klich, "Bez mitów. Portrety ze Śląska" 0
2013-08-14 Krzysztof Wróblewski Stefan Nowicki, "Rytuały oczyszczenia na starożytnym Bliskim Wschodzie. Studium mezopotamskich, anatolijskich i ugaryckich technik magicznych" 0
2013-08-14 Krzysztof Wróblewski Alicja Helman, "Ścieżkami utraconego czasu. Twórczość filmowa Chena Kaige" 0
2013-08-14 Krzysztof Wróblewski Andrzej Garlicki, "Siedem mitów Drugiej Rzeczypospolitej" 0
2013-08-13 Krzysztof Wróblewski Janusz Drzewucki, "Dwanaście dni" 0
2013-08-13 Piotr Tomaszewski Iwona Sowińska, "Chopin idzie do kina" 0
2013-08-11 Krzysztof Wróblewski Walter Kraul, "Zjawiska na niebie gwiaździstym. Jak obserwować i rozumieć ruchy ciał niebieskich" 0
2013-08-09 Krzysztof Wróblewski Susan Faludi, "Reakcja. Niewypowiedziana wojna przeciw kobietom" 0
2013-08-09 Piotr Tomaszewski Charlotte Brontë, "Jane Eyre. Autobiografia" 0
2013-08-09 Piotr Tomaszewski Charlotte Brontë, "Jane Eyre. Autobiografia" 0
2013-08-07 Krzysztof Wróblewski Joachim Wach, "Typy doświadczenia religijnego. Buddyzm, islam, chrześcijaństwo" 0
2013-08-05 Krzysztof Wróblewski Larry Young, Brian Alexander, "Chemia między nami. Miłość, seks i naukowe podstawy przyciągania" 0
2013-08-05 Krzysztof Wróblewski Anita Czupryn, Dorota Kowalska, "Ostatni samuraj. Rozmowy o generalne Petelickim" 0
2013-08-05 Krzysztof Wróblewski Ewa Wysocka, "Diagnostyka pedagogiczna. Nowe obszary i rozwiązania" 0
2013-08-02 Krzysztof Wróblewski Rudolf Kassner, "Liczba i oblicze wraz z wprowadzeniem. Zarys fizjonomiki uniwersalnej" 0
2013-08-01 Konrad Rękas Rzecz o Bolesławie Bierucie 5
2013-08-01 Maciej Motas Trościanko w powstańczej Warszawie 0
2013-07-31 Piotr Tomaszewski Hans Urs von Balthasar, "Teodramatyka, I Prolegomena" 0
2013-07-30 Krzysztof Wróblewski Jarosław Cymerski, "Terroryzm a bezpieczeństwo Rzeczypospolitej Polskiej" 0
2013-07-30 Krzysztof Wróblewski Andrzej Hejmej, "Komparatystyka. Studia literackie – studia kulturowe" 0
2013-07-30 Joanna Rak Adam Wielomski, "Myśl polityczna Reformacji i Kontrreformacji. Tom I Rewolucja protestancka" 0
2013-07-29 Krzysztof Wróblewski Agnieszka Zakrzewicz, Watykański labirynt. Zamach na Jana Pawła II, zabójstwo Roberta Calviego, zaginięcie Emanueli Orlandi 0
2013-07-29 Krzysztof Wróblewski Zbigniew W. Kowalewski, Sławomir M. Kozak, "Z nieba do Nieba" 0
2013-07-29 Krzysztof Wróblewski Zbigniew W. Kowalewski, Sławomir M. Kozak, "Z nieba do Nieba" 0
2013-07-27 Piotr Tomaszewski Michael Booth, "Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii" 0
2013-07-25 Krzysztof Wróblewski Elżbieta Czykwin, "Wstyd" 0
2013-07-25 Krzysztof Wróblewski Yrsa Sigurđardóttir, "Statek śmierci" 0
2013-07-25 Dominika Zakrzewska Dominique Loreau, "Sztuka sprzątania. Uporządkuj swój dom i swoje życie" 0
2013-07-24 Piotr Tomaszewski Papież Franciszek, kard. Jorge Mario Bergoglio, "Nie zgadzaj się na zło!" 0
2013-07-23 Krzysztof Wróblewski Elżbieta Hałas (red.), "Kultura jako pamięć. Posttradycyjne znaczenie przeszłości" 0
2013-07-23 Zofia Barcińska "Baśnie rosyjskie", ilustr. Jolanta Ludwikowska, Ewa Ludwikowska, 0
2013-07-17 Krzysztof Wróblewski Tzvetan Todorov, "Teorie symbolu" 0
2013-07-16 Krzysztof Wróblewski Katarzyna Pawlak, "Za Chiny ludowe. Zapiski z codzienności Państwa Środka" 0
2013-07-16 Paweł Bała Jan Engelgard: „Trupy jesteście Moskale, trupy, a my potęga”. 0
2013-07-15 Krzysztof Wróblewski Anna Burzyńska, "Dekonstrukcja, polityka i performatyka" 0
2013-07-15 Krzysztof Wróblewski Edyta Zierkiewicz, "Prasa jako medium edukacyjne. Kulturowe reprezentacje raka piersi w czasopismach kobiecych" 0
2013-07-15 Krzysztof Wróblewski Chuck Wendig, "Drozdy. Posłaniec śmierci" 0
2013-07-12 Krzysztof Wróblewski Marshall B. Rosenberg, "To, co powiesz może zmienić świat. O języku pokoju w świecie konfliktów" 0
2013-07-10 Krzysztof Wróblewski Adolf Nowaczyński, "Słowa, słowa, słowa" 0
2013-07-09 Krzysztof Wróblewski Chuck Wendig, "Drozdy. Dotyk przeznaczenia" 0
2013-07-09 Krzysztof Wróblewski Beata Hoffmann, "Perfumy. Uwarunkowania kulturowo-społeczne" 0
2013-07-05 Krzysztof Wróblewski "Smaki z Fjällbacki" 0
2013-07-03 Krzysztof Wróblewski Dorota Kania, "Cień tajnych służb. Polityczne zabójstwa, niewyjaśnione samobójstwa, niepublikowane dokumenty, nieznane archiwa" 0
2013-07-03 Krzysztof Wróblewski Scott Walden (red.), "Fotografia i filozofia. Szkice o pędzlu natury" 0
2013-07-03 Krzysztof Wróblewski Zofia Mitosek, "Co z tą ironią?" 0
2013-07-03 Krzysztof Wróblewski Henryk Grabowski, "Wykłady z metodologii badań empirycznych. Dla studentów turystyki i rekreacji" 0
2013-07-01 Filip Daniel Cee Hunter S. Thompson, "Fear And Loathing On The Campaign Trail 72" 0
2013-07-01 Dominika Zakrzewska Dr Sarah Schenker, Mimi Spencer, "Przepisy kulinarne. Dieta 5:2 dr. Mosleya" 0
2013-07-01 Dominika Zakrzewska Dr Michael Mosley, Mimi Spencer, "Dieta 5:2 dr. Mosleya" 0
2013-06-25 Krzysztof Wróblewski Władysław Kopaliński, "Słownik symboli" 0
2013-06-25 Krzysztof Wróblewski Michaił Bułhakow, "Mistrz i Małgorzata" 0
2013-06-25 Krzysztof Wróblewski Ewa Nowicka, Małgorzata Głowacka-Grajper (red.), "Antropolog i jego magia. Współczesne inspiracje twórczością Claude’a Lévi-Straussa" 0
2013-06-24 Krzysztof Wróblewski Agnieszka Zakrzewicz, "Głosy spoza chóru" 0
2013-06-22 Krzysztof Wróblewski Jakub Szamałek, "Morze Niegościnne" 0
2013-06-22 Piotr Tomaszewski Andrew Westoll, "Szympansy z azylu Fauna. O przetrwaniu i woli życia" 0
2013-06-19 Jan Engelgard To Dobraczyński był bohaterem tamtego czasu 0
2013-06-18 Krzysztof Wróblewski Jean-Jacques Cécile, "Sekretna historia SAS. SAS wkracza tam, gdzie wszystko zawiodło" 0
2013-06-18 Krzysztof Wróblewski Jean-Jacques Wunenburger, "Filozofia obrazów" 0
2013-06-17 Krzysztof Wróblewski Bronisław Gołębiowski (red.), "Siedem granic, osiem kultur i Europa", ze wstępem Janusza Tazbira 0
2013-06-16 Krzysztof Wróblewski Marc Ferro, "Resentyment w historii. Zrozumieć nasze czasy" 0
2013-06-16 Krzysztof Wróblewski Ryszard Skarzyński, "Od chaosu do ładu. Carl Schmitt i problem tego, co polityczne" 0
2013-06-16 Krzysztof Wróblewski Maria Czerepaniak-Walczak (red.), "Fabryki dyplomów czy universitas? O „nadwiślanej” wersji przemian w edukacji akademickiej" 0
2013-06-13 Krzysztof Wróblewski Anna Wieczorkiewicz, "Apetyt turysty. O doświadczaniu świata w podróży" 0
2013-06-13 Krzysztof Wróblewski Patrick Pesnot, "Rosyjscy szpiedzy. Od Stalina do Putina" 0
2013-06-09 Krzysztof Wróblewski Władysław Kopaliński, "Słownik mitów i tradycji kultury" 0
2013-06-09 Krzysztof Wróblewski Shelley Emling, "Maria Skłodowska-Curie i jej córki. Opowieść o najsłynniejszej w dziejach rodzinie naukowców" 2
2013-06-07 Krzysztof Wróblewski Yvonnick Denoël, "Sekretne wojny Mossadu" 0
2013-06-01 Tomasz Kosiński Rolf-Dieter Müller, "Wspólny wróg. Hitlerowskie Niemcy i Polska przeciw Związkowi Radzieckiemu" 12
2013-05-31 Krzysztof Wróblewski Karol Jakubowicz, "Media a demokracja w XXI wieku. Poszukiwanie nowych modeli" 0
2013-05-31 Magdalena Braun Sebastian Karczewski, "Zamach na Arcybiskupa. Kulisy wielkiej mistyfikacji" 1
2013-05-29 Krzysztof Wróblewski "Prawda i fałsz. O polskiej chwale i wstydzie", red. Włodzimierz Karol Pessel, Stanisław Zagórski 0
2013-05-29 Krzysztof Wróblewski Zbigniew Kwieciński, "Pedagogie postu. Preteksty. Konteksty. Podteksty" 0
2013-05-29 P. 1
2013-05-25 Krzysztof Wróblewski Krzysztof Lenk, "Krótkie teksty o sztuce projektowania" 0
2013-05-25 Krzysztof Wróblewski Dr Jacob Teitelbaum, dr Deborah Kennedy, "Cukier dzieci nie krzepi" 0
2013-05-20 Krzysztof Wróblewski Vladimir Nabokov, "Dar" 0
2013-05-19 Krzysztof Wróblewski Lusia Ogińska, "Pieśń o wypędzonych. Film historyczno-poetycki" 0
2013-05-16 Krzysztof Wróblewski Karol Olejnik, "Stefan Batory" 0
2013-05-12 Krzysztof Wróblewski Irena Krzywicka, "Wyznania gorszycielki" 0
2013-05-12 Krzysztof Wróblewski Jerzy Mikułowski-Pomorski, "Jak narody porozumiewają się ze sobą w komunikacji międzykulturowej i komunikowaniu medialnym. Nowa edycja" 0
2013-05-12 Krzysztof Wróblewski Wojciech Sambor, Wojciech Skrobisz, Dariusz Babrzyński, Rafał Łabędzki, "Scenariusze negocjacji biznesowych. Trening umiejętności" 0
2013-05-09 Krzysztof Wróblewski "Kuchnia polska regionalna", Wydanie nowe ze wstępem Stanisława Zagórskiego i ilustracjami Natalii Kulki 0
2013-05-09 Krzysztof Wróblewski Bogusław Śliwierski, "Pedagogika ogólna. Podstawowe prawidłowości" 0
2013-05-07 Krzysztof Wróblewski Elżbieta Paczkowska-Łagowska, "O historyczności człowieka. Studia filozoficzne" 0
2013-05-06 Krzysztof Wróblewski Jan Polkowski, "Ślady krwi. Przypadki Henryka Harsynowicza" 0
2013-05-06 Piotr Tomaszewski Wolfgang Büscher, "Hartland. Pieszo przez Amerykę" 0
2013-05-04 Krzysztof Wróblewski Scott Mariani, "Projekt Kammlera" 0
2013-05-04 Krzysztof Wróblewski M. M. Petlińska, "Fundusz" 0
2013-05-01 Piotr Tomaszewski Agata Bielik-Robson, Tadeusz Bartoś, "Kłopot z chrześcijaństwem. Wiecznie gnicie, apokaliptyczny ogień, praca" 0
2013-05-01 Krzysztof Wróblewski Leopold Tyrmand, "Cywilizacja komunizmu" 0
2013-04-29 Krzysztof Wróblewski Piotr Gibowski, "Asymetra. Rosyjska ruletka" 0
2013-04-26 Krzysztof Wróblewski Janusz Zuziak, "Wojsko Polskie we Francji 1939-1940. Organizacja i działania bojowe" 0
2013-04-26 Krzysztof Wróblewski Krzysztof Gajdka, "Rzecznik prasowy w otoczeniu mediów. Teoria i praktyka" 0
2013-04-26 Krzysztof Wróblewski Lidia D. Czarkowska (red.), "Leadership coaching jako odpowiedź na wyzwania współczesnego świata" 0
2013-04-25 Krzysztof Wróblewski Witold Jakubowski (red.), "Kultura jako przestrzeń edukacyjna. Współczesne obszary uczenia się osób dorosłych" 0
2013-04-25 Krzysztof Wróblewski Witold Jakubowski (red.), "Kultura jako przestrzeń edukacyjna. Współczesne obszary uczenia się osób dorosłych" 0
2013-04-25 Krzysztof Wróblewski Włodzimierz Pawluczuk, Stanisław Zagórski (red.), "Miejsca święte, miejsca przeklęte. Polskie doświadczenie przestrzeni" 0
2013-04-23 Piotr Tomaszewski Katarzyna Kobylarczyk, "Pył z landrynek. Hiszpańskie fiesty" 0
2013-04-23 Paweł Siergiejczyk Jaromir Ćwikła (red.), "Benedykt XVI. Próba podsumowania pontyfikatu" 0
2013-04-22 Krzysztof Wróblewski Lech Mażewski, "Problem legalności stanu wojennego z 12-13 grudnia 1981 r. Studium z historii prawa polskiego" 0
2013-04-22 Krzysztof Wróblewski Maciej Zięba OP, "Ale nam się wydarzyło. O papieżu i Polsce, Kościele i świecie" 0
2013-04-21 Krzysztof Wróblewski Claire i Mia Fontaine, "Kąpiel ze słoniem. Matka i córka w podróży dookoła świata" 0
2013-04-21 Krzysztof Wróblewski Ryszard Filipski, "Krajobraz po Grunwaldzie. Rzecz całkowicie niepoprawna politycznie wbrew interesom niemieckim w Polsce" 0
2013-04-21 Krzysztof Wróblewski Anna J. Dudek, "Dolce vita po polsku" 0
2013-04-21 Miłość. O człowieku nie integralnym… 0
2013-04-18 Krzysztof Wróblewski Agnieszka Suchowierska, Wojciech Eichelberger, "Królewicz Śnieżek. Baśniowe stereotypy płci" 0
2013-04-18 Krzysztof Wróblewski Sándor Márai, "Sąd w Canudos" 0
2013-04-15 Krzysztof Wróblewski Sara Shilo, "Krasnoludki nie przyjdą" 0
2013-04-15 Krzysztof Wróblewski Isabel Allende, "Dziennik Mai" 0
2013-04-15 Kartki z więzienia. Testament polityczny Eligiusza Niewiadomskiego 0
2013-04-14 Krzysztof Wróblewski Tomasz Szkudlarek, "Media. Szkic z filozofii i pedagogiki dystansu" 0
2013-04-11 Krzysztof Wróblewski Daniel Bargiełowski, "Konterfekt Renegata" 5
2013-04-11 Krzysztof Wróblewski Roberto de Mattei, "Sobór Watykański II. Historia dotąd nieopowiedziana" 0
2013-04-08 Krzysztof Wróblewski Cristian Alarcón, "Ja, Transa" 0
2013-04-07 Piotr Piętak Piotr Skórzyński „Człowiek nieuwikłany – wspomnienia z PRL” 0
2013-04-07 Krzysztof Wróblewski Joel Bakan, "Dzieciństwo w oblężeniu. Łatwy cel dla wielkiego biznesu" 0
2013-04-06 Piotr Tomaszewski Dag Øistein Endsjø, "Seks i religia. Od balu dziewic po święty seks homoseksualny" 13
2013-04-05 Krzysztof Wróblewski Christine Caldwell Ames, "Inkwizycja i bracia św. Dominika. Słuszne prześladowanie" 0
2013-04-05 Krzysztof Wróblewski Kazimierz Wolny-Zmorzyński, Wojciech Furman, Jerzy Snopek, Krzysztof Groń (red.), "Komunikacja wizualna w prasie i w mediach elektronicznych" 0
2013-04-05 Krzysztof Wróblewski Swietłana Aleksijewicz, "Ostatni świadkowie. Utwory solowe na głos dziecięcy" 0
2013-04-04 Krzysztof Wróblewski Zbyszko Melosik, "Uniwersytet i społeczeństwo. Dyskursy wolności wiedzy i władzy" 0
2013-04-03 Zofia Barcińska Ewa Bagłaj, "Prymuska" 3
2013-04-03 Krzysztof Wróblewski Władysław Bartoszewski, "O Żegocie. Relacja poufna sprzed wieku" 1
2013-04-02 Krzysztof Wróblewski Martin Amis, "Ciężarna wdowa. Relacja z pierwszej ręki" 0
2013-03-30 Piotr Tomaszewski Monika Kacprzak, "Pułapki poprawności politycznej" 0
2013-03-30 Krzysztof Wróblewski "Media a wyzwania XXI wieku", pod red. Małgorzaty Bonikowskiej 0
2013-03-29 Krzysztof Wróblewski Katarzyna Enerlich, "Prowincja pełna słońca" 0
2013-03-29 Krzysztof Wróblewski Sławomir M. Kozak, "Oko Cyklopa" 0
2013-03-29 Tomasz Kosiński Kazimierz Kutz, "Piąta strona świata" 0
2013-03-29 Krzysztof Wróblewski Robert Venturi, Denise Scott Brown, Steven Izenour, "Uczyć się od Las Vegas. Zapomniana symbolika formy architektonicznej" 0
2013-03-28 Krzysztof Wróblewski Paul Russell, "Zmyślone życie Siergieja Nabokowa" 0
2013-03-28 Mirosław Salwowski "Les miserables" czyli rewolucyjna mistyka 1
2013-03-28 Krzysztof Wróblewski Elisabeth Åsbrink, "W Lesie Wiedeńskim wciąż szumią drzewa" 0
2013-03-27 Piotr Tomaszewski Tom Clancy, "Stan zagrożenia" 0
2013-03-27 Krzysztof Wróblewski Zbyszko Melosik, "Kryzys męskości w kulturze współczesnej" 0
2013-03-24 Krzysztof Wróblewski Eric Weiner, "Poznam sympatycznego Boga. Moje flirty z istotami wyższymi" 0
2013-03-24 Piotr Tomaszewski Michelle Goldberg, "Wojny reprodukcyjne. Płeć, władza a przyszłość świata" 0
2013-03-24 Dominika Zakrzewska Kazimierz Wolny-Zmorzyński, Wojciech Furman, Jerzy Snopek, Krzysztof Groń (red.), "Komunikacja wizualna w reklamie, public relations i w prawie" 0
2013-03-23 Krzysztof Wróblewski "Jak błądzić skutecznie, prof. Zbigniew Mikołejko w rozmowie z Dorotą Kowalską" 0
2013-03-23 Krzysztof Wróblewski "Jak błądzić skutecznie, prof. Zbigniew Mikołejko w rozmowie z Dorotą Kowalską" 0
2013-03-23 Krzysztof Wróblewski Vladimir Nabokow, "Lolita" 0
2013-03-21 Krzysztof Wróblewski Adolf Nowaczyński, "Tylko dla kobiet" 0
2013-03-21 Adam Wielomski Jacek Bartyzel, "Krzyż pośrodku księżyca. Historia i ideario meksykańskiego synarchizmu oraz katolickiej organizacji podziemnej El Yunque (1932-2012)" 1
2013-03-21 Wiesław Chrzanowski i prasa ND 0
2013-03-20 Piotr Tomaszewski Ilona Felicjańska, "Wszystkie odcienie czerni" 9
2013-03-19 Krzysztof Wróblewski Jack Goody, "Renesans. Czy tylko jeden?" 0
2013-03-18 Krzysztof Wróblewski Mariola Pryzwan, Cybulski o sobie 0
2013-03-16 Zenon Dziedzic Marek Stefan Szmidt, "Idea Polski w Myśli konserwatywnej" 3
2013-03-15 Krzysztof Wróblewski Sławomir M. Kozak, "Operacja Dwie Wieże" 4
2013-03-15 Krzysztof Wróblewski Ewa Solińska, "Tajemnice Chopina" 0
2013-03-15 Krzysztof Wróblewski "Centra i peryferie", wstęp: Janusz Tazbir, red. Bronisław Gołębiowski, wybór i oprac. Stanisław Zagórski 0
2013-03-14 Zofia Barcińska Artur Żukow, "Bajki nowe" 0
2013-03-14 Krzysztof Wróblewski Peter Hessler, "Przez drogi i bezdroża. Podróż po nowych Chinach" 0
2013-03-13 Mirosław Salwowski Co kryje "Chata"?. Recenzja książki Williama Paula Younga "Chata" 4
2013-03-12 Krzysztof Wróblewski Paweł Śląski, "Hieny, Modliszki, Czarne Wdowy. Czyli jak kobiety zabijają". Recenzja książki 0
2013-03-12 Piotr Tomaszewski Paweł Śląski, "Hieny, Modliszki, Czarne Wdowy. Czyli jak kobiety zabijają". Recenzja książki 0
2013-03-12 Piotr Tomaszewski Wojciech Józef Burszta, "Kotwice pewności. Wojny kulturowe z popnacjonalizmem w tle". Recenzja książki 0
2013-03-12 Krzysztof Wróblewski Paolo Scquizzato, "Kłamstwo iluzji. Siedem grzechów głównych między duchowością a psychologią". Recenzja książki 0
2013-03-11 Krzysztof Wróblewski "Walki bóstw i mężów. Epos bohaterski z irlandzkiego przekazała Lady Augusta Gregory". Recenzja książki 1
2013-03-10 Krzysztof Wróblewski Rafał A. Ziemkiewicz, "Uwarzałem Że". Recenzja książki 2
2013-03-09 Piotr Tomaszewski Joseph Cummins, "Najdłuższe konflikty zbrojne. Krwawe bitwy, spory i kłótnie, które trzymają uczestników w żelaznym uścisku". Recenzja książki 0
2013-03-09 Mateusz Kaźmierczak Arkadiusz Meller, Sebastian Kosiorowski (red.), "Z bojów Adolfa Nowaczyńskiego. Wybór źródeł. Tom I". Recenzja książki 0
2013-03-09 Krzysztof Wróblewski Susan Sontag, "Widok cudzego cierpienia". Recenzja książki 0
2013-03-07 Krzysztof Wróblewski Zbyszko Melosik, Tomasz Szkudlarek, "Kultura, tożsamość i edukacja. Migotanie znaczeń. Recenzja książki 0
2013-03-07 Krzysztof Wróblewski Frédéric Martel "Mainstream. Co podoba się wszędzie na świecie" 0
2013-03-07 Arkadiusz Meller Joanna Rak "O kierowaniu wrażeniem. Język polskiej polityki po 1989 roku" 0
2013-03-06 Krzysztof Wróblewski Marek Jeziński (red.), "Nowe media w systemie komunikowania. Edukacja i cyfryzacja" 0
2013-03-04 Krzysztof Wróblewski Zbigniew Landowski "Sufizm. Podstawowe informacje" 0
2013-03-04 Krzysztof Wróblewski Katarzyna Enerlich "Prowincja pełna smaków" 0
2013-03-03 Krzysztof Wróblewski Patrick deWitt "Bracia Sisters" 0
2013-03-02 Krzysztof Wróblewski Andrzej Mleczko "Obraz 3D" 0
2013-03-02 Jan F. Libicki Syberiada Polska – Pasja Nierealistyczna 0
2013-03-01 Dominika Zakrzewska "Kruchy lód. Dziennikarze na wojnie" 0
2013-03-01 Krzysztof Wróblewski "W co wierzymy?" 0
2013-03-01 Krzysztof Wróblewski "Heidegger i hipopotam idą do nieba. O życiu, śmierci i zaświatach na serio i w żartach" 0
2013-03-01 Krzysztof Wróblewski "Tożsamość, ciało i władza w kulturze instatnt" 0
2013-03-01 Krzysztof Wróblewski "Przechwyceni" 0
2013-02-28 Krzysztof Wróblewski "Obywatelu, nie pieprz bez sensu! Rysunkowa lista przebojów" 0
2013-02-28 Krzysztof Wróblewski "O kierowaniu wrażeniem. Język polityki polskiej po 1989 roku" 0
2013-02-26 Krzysztof Wróblewski "Sklepy cynamonowe" 0
2013-02-26 Krzysztof Wróblewski "O fotografii" 0
2013-02-26 Krzysztof Wróblewski "Wielki głód. Tragiczne skutki polityki Mao 1958-1962" 0
2013-02-25 Krzysztof Wróblewski "Śluby milczenia" 1
2013-02-25 Krzysztof Wróblewski "Czy papież jest winny?" 0
2013-02-24 Krzysztof Wróblewski "Podróże z Herodotem" 1
2013-02-24 Krzysztof Wróblewski "Cywilizacja europejska" 0
2013-02-24 Krzysztof Wróblewski "Czego się boimy?" 0
2013-02-24 Krzysztof Wróblewski "Projekt Phoenix" 0
2013-02-23 Krzysztof Wróblewski "Albert Camus. Samotny i solidarny" 0
2013-02-22 Krzysztof Wróblewski "Filozofia dialogu" 0
2013-02-21 Krzysztof Wróblewski "Kałasznikow kebab. Reportaże wojenne" 1
2013-02-21 Antoine Ratnik Polska leży w Europie! 2
2013-02-21 Krzysztof Wróblewski "Nowe media w systemie komunikowania: polityka" 0
2013-02-20 Krzysztof Wróblewski "Nowa psychologia sukcesu" 0
2013-02-19 Krzysztof Wróblewski "Teoria i praktyka edukacji wielokulturowej" 0
2013-02-19 Krzysztof Wróblewski "Wino, kobiety i śpiew" 0
2013-02-19 Piotr Tomaszewski "Człowiek miarą wszechrzeczy. Refleksje w dobie globalizacji" 0
2013-02-19 Marek A. Grabowski Marek A. Grabowski "Kompot. Trudny powrót do życia" 0
2013-02-19 Marek A. Grabowski "Kompot. Trudny powrót do życia" 0
2013-02-19 Krzysztof Wróblewski "W pułapce przeciwieństw. Ideologie tożsamości" 0
2013-02-18 Krzysztof Wróblewski "Życie towarzyskie i uczuciowe" 0
2013-02-17 Krzysztof Wróblewski "Gorsze światy. Migawki z Europy Środkowo-Wschodniej" 0
2013-02-17 Krzysztof Wróblewski "Dlaczego prawda? Prawda jako wartość w sztuce, nauce i codzienności" 0
2013-02-17 Krzysztof Wróblewski "Odrodzona. Dzienniki, tom 1. 1947-1963" 0
2013-02-17 Krzysztof Wróblewski "Forma czy treść? Rzecz o wizerunku politycznym" 0
2013-02-16 Krzysztof Wróblewski "Bogactwo i nędza narodów. Dlaczego jedni są tak bogaci, a inni tak ubodzy" 0
2013-02-16 Krzysztof Wróblewski "Jako w niebie tak i na ziemi". Recenzja książki 0
2013-02-16 Krzysztof Wróblewski "Słuchanie jako sztuka obecności". Recenzja książki 0
2013-02-16 Krzysztof Wróblewski "Odziedziczone marzenia". Recenzja książki 0
2013-02-16 Krzysztof Wróblewski "Szaman". Recenzja książki 0
2013-02-15 Krzysztof Wróblewski "Emocje moralne, sprawiedliwość i motywacje społeczne" 1
2013-02-14 Krzysztof Wróblewski "Rozregulowany świat" 0
2013-02-14 Krzysztof Wróblewski "Wolność spod znaku undergroundu. Duchowość(po)nowoczesna w perspektywie hermeneutyki kultury i socjologii religii" 0
2013-02-14 Piotr Tomaszewski "Żywe lalki. Powrót seksizmu" 0
2013-02-14 Krzysztof Wróblewski "Ateizm w kulturze Zachodu i Wschodu" 0
2013-02-13 Dominika Zakrzewska "Czarny wrzesień" 0
2013-02-13 Krzysztof Wróblewski "Wprowadzenie do fenomenologii" 0
2013-02-13 Krzysztof Wróblewski "Wartości a politycy. Perspektywa młodzieży akademickiej" 0
2013-02-12 Krzysztof Wróblewski "Nasza różna Europa". Recenzja książki 0
2013-02-12 Krzysztof Wróblewski "Kultura nowego kapitalizmu" 0
2013-02-11 Krzysztof Wróblewski "Dziennik 1954. Wersja oryginalna" 0
2013-02-11 Krzysztof Wróblewski "Kultury tradycyjne wobec współczesności. Muzyka, poezja, taniec" 0
2013-02-11 Piotr Tomaszewski "Polskie morderczynie" 0
2013-02-10 Krzysztof Wróblewski "Inne życie. Biografia Jarosława Iwaszkiewicza. Tom 1" 0
2013-02-10 Krzysztof Wróblewski "Człowiek. Instrukcja obsługi. Przewodnik po zachowaniach społecznych" 0
2013-02-10 Krzysztof Wróblewski "Bal przebierańców" 0
2013-02-10 Krzysztof Wróblewski "Decydujący moment. Nowe zjawiska w fotografii polskiej po 2000 roku" 0
2013-02-10 Krzysztof Wróblewski "Audrey. Osobisty album Audrey Hepburn" 0
2013-02-08 Joanna Rak "Polski street art. Nowe wydanie. Cz. I" 0
2013-02-08 Krzysztof Wróblewski "Zabić tyrana? Tyranobójstwo w nowożytnej Europie" 0
2013-02-08 Krzysztof Wróblewski "Kebab Meister" 0
2013-02-08 Krzysztof Wróblewski "Kebab Meister" 0
2013-02-08 Krzysztof Wróblewski "Folklor tamtych lat" 0
2013-02-08 Krzysztof Wróblewski "Nierządnice pustyni" 0
2013-02-07 Krzysztof Wróblewski "Demony zagłady" 0
2013-02-07 Piotr Tomaszewski "Druga płeć" 2
2013-02-07 Krzysztof Wróblewski "Agresja elektroniczna i cyberbullying jako nowe ryzykowne zachowania młodzieży" 0
2013-02-07 Krzysztof Wróblewski "Rytm życia. Wariacje na temat świata wyobraźni ponowoczesnej" 0
2013-02-07 Krzysztof Wróblewski "Rytm życia. Wariacje na temat świata wyobraźni ponowoczesnej" 0
2013-02-07 Krzysztof Wróblewski "Czym jest filozofia?" 0
2013-02-07 Krzysztof Wróblewski "Jak upadają wielcy" 0
2013-02-07 Joanna Rak "Między polityką idei a polityką interesu. Życie polityczne II RP w myśli środowisk katolickich" 0
2013-02-06 Krzysztof Wróblewski "Wojna światów w popkulturze". Recenzja książki 0
2013-02-06 Krzysztof Wróblewski "Estetyka fotografii. Strata i zysk" 0
2013-02-06 Krzysztof Wróblewski "Pakistan Express. Jak żyć i gotować w cieniu talibów" 0
2013-02-06 Dominika Zakrzewska "Królestwo Słowian" 1
2013-02-06 Krzysztof Wróblewski "Media wolne czy bezwolne" 0
2013-02-05 Krzysztof Wróblewski "Historia tekstu wizualnego. Polska po 1967" 0
2013-02-05 Kamil Piętak "Wielka Rewolucja Francuska". Recenzja książki 0
2013-02-05 Krzysztof Wróblewski "Queer a islam. Alternatywna seksualność w kulturach muzułmańskich". Recenzja książki 0
2013-02-04 Krzysztof Wróblewski "Umysł, który szkodzi. Mózg, zachowanie, odporność i choroba". Recenzja książki 0
2013-02-04 Krzysztof Wróblewski "Imiona wielokulturowości". Recenzja książki 0
2013-02-04 Magdalena Zapadka "Maria Skłodowska-Curie. Fotobiografia". Recenzja książki 0
2013-02-04 Dominika Zakrzewska "Boży podżegacz. Opowieść o Piotrze Skardze". Recenzja książki 0
2013-02-04 Krzysztof Wróblewski "Deontologia mediów". Recenzja książki 0
2013-02-04 Piotr Tomaszewski "Tabu w literaturze i sztuce dla dzieci". Recenzja książki 0
2013-02-03 Dominika Zakrzewska "Koniec wiary. Religia, terror i przyszłość rozumu". Recenzja książki 0
2013-02-03 Krzysztof Wróblewski "Dziennik Mistrza i Małgorzaty. Michaił i Jelena Bułhakowowie". Recenzja książki 0
2013-02-02 Joanna Rak "Lepperiada". Recenzja książki 4
2013-02-02 Krzysztof Wróblewski "Chrześcijańska Europa. Konstytucyjny imperializm czy wielokulturowość". Recenzja książki 0
2013-02-02 Krzysztof Wróblewski "Jerzy Andrzejewski, Czesław Miłosz. Listy 1944-1981". Recenzja książki 1
2013-02-01 Dominika Zakrzewska "Czwarte imperium. Thriller polityczno-ekonomiczny". Recenzja książki 0
2013-02-01 Krzysztof Wróblewski "Tak! 50 sekretów nauki perswazji". Recenzja książki 0
2013-02-01 Krzysztof Wróblewski "Jak zostać dizajnerem i nie stracić duszy" 0
2013-01-31 Piotr Tomaszewski "Mistyka kobiecości". Recenzja książki 1
2013-01-31 Krzysztof Wróblewski "Walka o uznanie". Recenzja książki 0
2013-01-31 Dominika Zakrzewska "Metodologia pedagogiki zorientowanej humanistycznie". Recenzja książki 2
2013-01-31 Krzysztof Wróblewski "Sekrety nieśmiertelnych". Recenzja książki 0
2013-01-31 Krzysztof Wróblewski "Filozofia a rzeczywistość. Spór o poznawalność świata". Recenzja książki 0
2013-01-31 Joanna Rak "Kuchnia. Produkty spożywcze z czterech stron świata". Recenzja książki 0
2013-01-30 Dominika Zakrzewska "Wymowność rzeczy". Recenzja książki 0
2013-01-30 Krzysztof Wróblewski "Ucieczka od wolności". Recenzja książki 0
2013-01-30 Krzysztof Wróblewski "Odcięte głowy władców". Recenzja książki 0
2013-01-29 Krzysztof Wróblewski "Media globalne – media lokalne. Zagadnienia z obszaru pedagogiki medialnej i edukacji regionalnej". Recenzja książki 0
2013-01-29 Krzysztof Wróblewski "Siedem dalekich rejsów". Recenzja książki 0
2013-01-29 Krzysztof Wróblewski "Śmiercionośne myśli. Dlaczego intelektualiści niszczą nasz świat". Recenzja książki 0
2013-01-29 Krzysztof Wróblewski "Mowa umowna. O felietonach Kisiela". Recenzja książki 0
2013-01-28 Krzysztof Wróblewski "Dziesiąty równoleżnik. Doniesienia z pogranicza chrześcijaństwa i islamu". Recenzja książki 0
2013-01-28 Krzysztof Wróblewski "O skrytości zdrowia". Recenzja książki 0
2013-01-28 Krzysztof Wróblewski "Głos perswazji. Jak mówić, aby inni nas słuchali". Recenzja książki 0
2013-01-27 Krzysztof Wróblewski "Kultura w całościowym planie rozwoju". Recenzja książki 0
2013-01-27 Joanna Rak "Filozofia nauki. Wprowadzenie". Recenzja książki 1
2013-01-27 Krzysztof Wróblewski "W świecie jurt i szamanów". Recenzja książki 3
2013-01-27 Krzysztof Wróblewski "Ulica Mandelsztama". Recenzja książki 0
2013-01-27 Magdalena Zapadka "Inicjał z offu". Recenzja książki 0
2013-01-27 Krzysztof Wróblewski "O ciele i duszy". Recenzja książki 0
2013-01-27 Krzysztof Wróblewski "O ciele i duszy". Recenzja książki 0
2013-01-27 Dominika Zakrzewska "Przez pustynie na ośnieżone szczyty…". Recenzja książki 0
2013-01-26 Krzysztof Wróblewski "Molestowanie moralne. Perwersyjna przemoc w życiu codziennym". Recenzja książki 0
2013-01-26 Zofia Barcińska "125 baśni do opowiadania dzieciom". Recenzja książki 0
2013-01-26 Krzysztof Wróblewski "Dziennikarstwo i świat mediów. Nowa edycja". Recenzja książki 0
2013-01-26 Joanna Rak "Naga Wyspa. Gułag Tity". Recenzja książki 0
2013-01-26 Krzysztof Wróblewski "Zło". Recenzja książki 0
2013-01-25 Magdalena Zapadka "Rachunek pamięci". Recenzja książki 0
2013-01-25 Krzysztof Wróblewski "Jaśnie Panicz. O Witoldzie Gombrowiczu". Recenzja książki 0
2013-01-25 Piotr Tomaszewski "Gesty zamiast słów. Psychologia i trening komunikacji niewerbalnej". Recenzja książki 0
2013-01-25 Dominika Zakrzewska "Performatywne wymiary kultury". Recenzja książki 0
2013-01-25 Krzysztof Wróblewski "Kronika nie tylko filmowa". Recenzja książki 0
2013-01-25 Paweł Zaciszewski "Język życia. DNA a rewolucja w medycynie spersonalizowanej". Recenzja książki 1
2013-01-25 Zofia Barcińska "Najciekawsze mity greckie". Recenzja książki 0
2013-01-24 Krzysztof Wróblewski "Dwieście lat razem: 1795-1995. Część pierwsza: W przedrewolucyjnej Rosji": Recenzja książki 0
2013-01-24 Magdalena Zapadka "Od romantyzmu do postmodernizmu. Wybrane szkice literackie z lat 1970-2003". Recenzja książki 0
2013-01-24 Piotr Tomaszewski "Blog w perspektywie genologii multimedialnej". Recenzja książki 0
2013-01-24 Paweł Zaciszewski "Późna godzina. Opowiadania emigracyjne i Nieszczęsne dni (dziennik z lat 1918-1919)". Recenzja książki 0
2013-01-24 Dominika Zakrzewska "Historie przecenione". Recenzja książki 0
2013-01-24 Krzysztof Wróblewski "O karykaturze polityki". Recenzja książki 0
2013-01-22 Piotr Tomaszewski "Jak skradziono naszą seksualność. Pornoland”. Recenzja książki 0
2013-01-22 Magdalena Zapadka "Masz tylko dziadka, Lenina i Boga". Recenzja książki 1
2013-01-22 Piotr Tomaszewski "Koty w worku. Czyli z dziejów pojęć i rzeczy". Recenzja książki 0
2013-01-22 Krzysztof Wróblewski "Kształcąca funkcja książki. Na przykładzie publikacji Wydawnictwa PETRUS". Recenzja książki 0
2013-01-21 Paweł Zaciszewski "Wartki nurt mediów. Ku nowym formom społecznego życia informacji. Pisma z lat 2000-2011". Recenzja książki 0
2013-01-21 Krzysztof Wróblewski "Retoryka codzienna. Poradnik nie tylko językowy". Recenzja książki 0
2013-01-21 Krzysztof Wróblewski "Retoryka codzienna. Poradnik nie tylko językowy". Recenzja książki 0
2013-01-21 Dominika Zakrzewska "Dyskursy kultury popularnej w społeczeństwie współczesnym". Recenzja książki 0
2013-01-21 Piotr Tomaszewski "Literatura i homoseksualność. Zarys problematyki genderowej w kanonicznych tekstach literatury światowej i polskiej". Recenzja książki 1
2013-01-20 Paweł Zaciszewski "Inteligencja interpersonalna. Jak utrzymywać mądre relacje z innymi". Recenzja książki 0
2013-01-20 Joanna Rak "Społeczne piętno eurosieroctwa". Recenzja książki 0
2013-01-20 Joanna Rak "Historie ludzkich wędrówek". Recenzja książki 7
2013-01-20 Paweł Zaciszewski "To była bardzo dobra telewizja. Część 1: Misja emisji". Recenzja książki 1
2013-01-19 Dominika Zakrzewska "Nasza mroczna strona. Z dziejów perwersji". Recenzja książki 1
2013-01-19 Joanna Rak "Ks. Józef Tischner". Recenzja książki 2
2013-01-19 Joanna Rak "Konflikt w relacjach. Zrozumieć i przezwyciężyć". Recenzja książki 0
2013-01-19 Piotr Tomaszewski "Ojciec nieświęty. Krytyczne głosy o Janie Pawle II". Recenzja książki 4
2013-01-16 Joanna Rak "Monolog polsko-żydowski". Recenzja książki 0
2013-01-16 Joanna Rak "Szacunek w świecie nierówności". Recenzja książki 0
2013-01-14 Joanna Rak "Druga ojczyzna. Imigranci w społeczeństwie otwartym". Recenzja książki 1
2013-01-14 Joanna Rak "Po co nam kultura?". Recenzja książki 0
2013-01-13 Joanna Rak "Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego". Recenzja książki 0
2013-01-13 Joanna Rak "Trzy oblicza unijnych granic. Polityka granic zewnętrznych Unii Europejskiej". Recenzja książki 0
2013-01-13 Marcin Furdyna "Lata nadziei: 17 września 1939 - 5 lipca 1945". Recenzja książki 1
2013-01-12 Joanna Rak "Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo". Recenzja książki 0
2013-01-12 Joanna Rak "Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo". Recenzja książki 0
2013-01-06 Joanna Rak "Russell Kirk (1918-1994). Myśl polityczna amerykańskiego konserwatysty". Recenzja książki 0
2013-01-04 Daniel Pawłowiec "Ku »Nowemu Barokowi«. Myśl polityczna Karola Stefana Frycza (1910-1942). Wybór źródeł". Recenzja książki 0
2013-01-03 Joanna Rak "Specyfika polskich kampanii wyborczych na przykładzie kampanii parlamentarnej 2005 roku". Recenzja książki 0
2012-12-29 Joanna Rak "Geopolityka". Recenzja książki 0
2012-12-26 Joanna Rak "Monsun. Ocean Indyjski i przyszłość amerykańskiej dominacji". Recenzja książki 0
2012-12-24 Jan Engelgard „Imperium” w krótkich spodenkach. Recenzja najnowszego numeru "Polityki Narodowej" 1
2012-12-23 Joanna Rak "Życie. Zderzenie czołowe". Recenzja książki 0
2012-12-22 Joanna Rak "Nowa ekologia mediów. Konwergencja a metamorfoza". Recenzja książki 0
2012-12-22 Joanna Rak "Mózg incognito. Wojna domowa w Twojej głowie". Recenzja książki 1
2012-12-21 Joanna Rak "Media i dziennikarstwo internetowe". Recenzja książki 1
2012-12-20 Dominika Zakrzewska "Poza interpretacją. Znaczenie hermeneutyki dla filozofii". Recenzja książki 0
2012-12-18 Joanna Rak "Pamięć przetrwania. Nazistowski obóz pracy oczami więźniów". Recenzja książki 0
2012-12-18 Joanna Rak "Polski street art: część 2. Między anarchią a galerią". Recenzja książki 0
2012-12-17 Marta Weltrowska "Perspektywy pojednania polsko-rosyjskiego. Wizyta patriarchy Cyryla I w Polsce". Recenzja książki 0
2012-12-17 Joanna Rak "Kobiety, ogień i rzeczy niebezpieczne. Co kategorie mówią nam o umyśle". Recenzja książki 0
2012-12-15 Joanna Rak "Spotkałam kiedyś prawdziwego hipstera". Recenzja książki 0
2012-12-13 a. 7
2012-12-12 Joanna Rak "Solo". Recenzja książki 0
2012-12-04 Joanna Rak "W gąszczu metropolii". Recenzja książki 0
2012-11-23 Mariusz Matuszewski "Niewiadomski. Zabić Prezydenta". Recenzja książki 0
2012-11-20 Joanna Rak "Śmierć gazet i przyszłość informacji". Recenzja książki 0
2012-11-11 Joanna Rak "Jezus. Dowody zbrodni. Śledztwo w sprawie śmierci najsłynniejszego człowieka wszech czasów". Recenzja książki 0
2012-11-05 Arkadiusz Meller "Byliśmy przyszłością". Recenzja książki 0
2012-11-02 Arkadiusz Meller "Zbrodnia kaprala Lortiego. Traktat o Ojcu". Recenzja książki 1
2012-11-01 Joanna Rak "Cena plotki. Naga prawda o dziennikarzach i celebrytach". Recenzja książki 0
2012-10-14 Joanna Rak "Spory o polską duszę. Z zagadnień charakterologii narodowej i historiografii polskiej XIX i XX wieku". Recenzja książki 0
2012-10-14 Joanna Rak "Etyczny i pragmatyczny. Polskie dyskursy polityczne po 1989 roku". Recenzja książki 0
2012-10-04 Joanna Rak "Koniec feminizmu. Czym kobieta różni się od człowieka". Recenzja książki 0
2012-10-02 Arkadiusz Meller "Bolało jeszcze bardziej". Recenzja książki 0
2012-09-24 Joanna Rak "O pomieszaniu gatunków. Science fiction a postmodernizm". Recenzja książki 0
2012-09-15 Ronald Lasecki Narodziny narodu (brazylijskiego), Recenzja filmu "Brava Gente Brasileira" 0
2012-08-31 Joanna Rak "Przyszłość konserwatyzmu". Recenzja książki 0
2012-08-30 Joanna Rak "O języku propagandy i polityki". Recenzja książki 0
2012-08-29 Joanna Rak "Obyczajowość polska czasu transformacji. Czyli wojna postu z karnawałem". Recenzja książki 0
2012-08-27 Łukasz Karolak Ku "Nowemu Średniowieczu". Myśl społeczno-polityczna Mariana Reutta w latach 30. XX wieku. Recenzja książki 0
2012-08-26 prof. Bogumił Grott Grzegorz Krzywiec jako interpretator ideologii polskich narodowców 0
2012-08-19 Joanna Rak "Ku «Nowemu Barokowi». Myśl polityczna Karola Stefana Frycza (1910–1942). Wybór źródeł". Recenzja książki 0
2012-08-17 Joanna Rak Ku "Nowemu Średniowieczu". Myśl społeczno-polityczna Mariana Reutta w latach 30. XX wieku. Recenzja książki 1
2012-08-14 Joanna Rak "Żądza rządzenia. O władzy, polityce i politykach". Recenzja książki 0
2012-08-04 Marek A. Grabowski „Antologia współczesnej polskiej myśli politycznej”- recenzja książki 1
2012-07-23 Przytuła: Podróż przez krainę prawie nieznaną. Recenzja Ku ,,Nowemu Barokowi” 0
2012-07-20 Łukasz Karolak Recenzja: Ku „Nowemu Barokowi”. Myśl polityczna Karola Stefana Frycza (1910–1942). Wybór źródeł 0
2012-07-07 Joanna Rak Recenzja książki: P. Bała, A. Wielomski, Wstęp do nauki o państwie, prawie i polityce 0
2012-06-28 Maciej Motas Recenzja: "Obrazy Rosji i Rosjan w Polsce od końca XIX wieku do początku XX stulecia. Myśl polityczna – media – opinia publiczna” 0
2012-06-07 Leszek Sykulski Recenzja ksiązki prof. R. Skarzyńskiego: Podstawowy dylemat politologii: dyscyplina nauki czy potoczna wiedza o społeczeństwie. 0
2012-04-27 Arkadiusz Meller Recenzja płyty "Heritage" zespołu Opeth 19
2012-04-17 Arkadiusz Fordoński Między średniowieczną Christianitas a GUŁAGIEM 0
2012-04-04 Arkadiusz Meller Religia. Polityka. Naród. 0
2012-03-29 Tomasz Formicki „Montaż” Vladimira Volkoff’a, czyli wpadka Bronisława Wildsteina 1
2012-03-28 Arkadiusz Meller Historia Imperium Hiszpańskiego 1
2012-03-27 prof. dr hab. Andrzej Piskozub Berlińskie rozgrywki 0
2012-03-03 Mirosław Salwowski Obóz potępieńców 4
2012-02-28 Dawid Bunikowski Lech Mażewski, Posttotalitarny autorytaryzm w PRL 1956–1989. Analiza ustrojowopolityczna. 0
2012-02-22 Jan Engelgard “IPN stał się ważniejszy od Chrystusa” 1
2011-12-16 „Woda z mózgu”, czyli lekarzu lecz się sam 1
2011-11-30 Daniel Koziarski Rytuał („The Rite”) 0
2011-11-16 Tomasz Formicki „Oprawca” – literacki majstersztyk mistrza gatunku Vladimira Volkoff’a 0
2011-04-20 Jan Engelgard Monografia Ruchu Młodej Polski dr. Tomasza Sikorskiego 0














RSSRSS FacebookFACEBOOK COPYRIGHT © 2011 KONSERWATYZM.PL